hemagel animace
hemagel procto
jak HemaGel funguje
chronické rány
akutní rány
fotogalerie
poradna HemaGelu - položit dotaz
poradna HemaGelu - časté dotazy

Razvoj HemaGel®-a


Izjemni medicinski pripomoček HemaGel, dolguje svojo strukturo in učinkovitost znanstvenikom iz Inštituta za makromolekularno kemijo, Akademije za znanost, v Češki Republiki.


Ta prvovrstna znanstvena ustanova, je vključena v raziskovalno dejavnost že pol stoletja in je povzdignila enega izmed najbolj znanih čeških izumov vseh časov – kontaktne leče.

Zgodovina Inštituta za makromolekularno kemijo (ÚMCH) se je pričela leta 1950. Uspešen simpozij na temo makromolekul, ki je bil održan v Pragi leta 1957 je bil povod za ustanovitev specializirane ustanove, ki se bo osredotočila na to hitro ravijajoče se področje znanosti. ÚMCH so ustanovili leta 1959 kot del Akademije za znanost, njegov prvi vodja je bil professor Otto Wichterle, katerega ime bo vedno povezano z izumom in kasnejšo proizvodnjo mehkih kontaktnih leč in intraokularnih leč.

Pod vodstvom profesorja Wichterle, se je ÚMCH osredotočala od samega začetka in z enako intenziteto na polimerno kemijo in fiziko. Velik poudarek je bil dan na vzdrževanje ravnotežja med teoretično raziskavo in praktično aplikacijo rezultatov v praksi. Resnično izjemna visoka zasluga Inštituta za makromolekularno kemijo se je porodila iz dejstva, da je bila Praga edino mesto na svetu, ki je bilo počaščeno z obdržanjem IUPAC Internacionalnega simpozija o makromolekularni kemiji, kar tri krat (v letih 1957, 1965 in 1992).

Intenzivne znanstvene in raziskovalne dejavnosti se nadaljujejo v istem obsegu. Prvega januarja 2007 je Inštitut pridobil pravno obliko javne raziskovalne ustanove. V zadnjih letih se je ÚMCH osredotočal na tri temeljna področja: raziskovanje biomakromolekularnih sistemov, raziskovanje dinamike in samoorganizacije molekul in supra-molekularnih polimernih sistemov ter tema priprave, karakterizacije in nanosa novih polimerov z direktno strukturo in lastnostmi. ÚMCH daje veliko poudarka tudi na izobraževlne dejavnosti in organizira doktroske programme iz polimernih znanosti, v sodelovanju z univerzami.
Razvoj HemaGel-a

Izjemni medicinski pripomoček HemaGel®, dolguje svojo strukturo in učinkovitost znanstvenikom iz Inštituta za makromolekularno kemijo, Akade- mije za znanost, v Češki Republiki.

Cesta k získání patentu
Makromolekulární ústav AV ČR
Klinične študije

Rezultati kliničnih testov in študij so pokazali, da je HemaGel® visoko učinkovit hidrogelni gel obliž primeren za široko paleto poškodbe kože - od odrgnin, ureznin in operativnih ran do opeklin in krčnih razjed, ki se slabo celijo ter preležanin.

Nejvýznamnější klinické studie
Nanašanja HemaGel-a

HemaGel® je primeren za široko uporabo celjenja ran, ki se med seboj razlikujejo po svojem obsegu, resnosti in vzroku. Tako se lahko pravilna uporaba in pogostost nanašanja razlikujejo.
Návody na ošetření chronických ran
Návody na ošetření akutních ran
HEMAGEL PROCTO

HemaGel® PROCTO rektalne svečke se uporabljajo kot podpora pri zdravljenju hemoroidov in drugih bolezni danke, kot so boleče kožne razpoke (analne fisure) in sluznice (analne regade).


eshop
Copyright 2011 TEAM 4 YOU® spol. s r.o.

english version german version slovenian version greek version