Klinične študije

HemaGel® je preizkušen pomočnik v tremaju tako kroničnih kot akutnih ran, ki radikalno pospešuje njihovo celjenje.

Rezultati kliničnih testov in študij so pokazali, da je HemaGel® visoko učinkovit hidrogelni gel obliž primeren za široko paleto poškodbe kože - od odrgnin, ureznin in operativnih ran do opeklin in krčnih razjed, ki se slabo celijo ter preležanin.

Klinične študije so pokazele, da HemaGel®:
  • Celi manjše kot obsežne rane učinkovito, znatno pospešuje celjenje.
  • Zahvaljujoč edinstveni tehnologiji, se gel ne sprime na rano in ga lahko obrišemo brez bolečin.
  • Ustvarja optimalen pH znotraj rane in tako pomaga pri procesu celjenja.
  • Zapira rane, preprečuje nastanek krast, zmanjšuje velikost in izboljšuje pojav brazgotin.
  • Pomaga znatno zmanjšati bolečino povezano z rano.
  • Ščiti rano pred zunanjim okoljem in nadaljno okužbo.
  • Uporaba velikih makromolekul medsebojno povezanih v mrežo preprečuje delcam gela, da se
  • sprostijo v rano in tako tvorijo draženje.
  • Primeren je za vse starostne skupine, tudi za nosečnice in doječe matere.

Najpomembnejše klinične študije:

Ocenjevanje učinkovitosti medicinskega HemaGel® pri bolnikih hospitaliziranih v bolnici Milosrdných sester v Kroměříž-u, leta 2009.
Učinkovitost so spremljali pri naslednjih vrstah ran – krčne razjede, venske razjede, arterijske razjede, mešane razjede, poškodbe zaradi odstranitve tumorja, preležanine, luščenje. Ocenjevanje je potrdilo zmožnost HemaGel®-a, da oskrbi tako kronične kot akutne rane in poškodbe. HemaGel® je pomagal celo pri celjenju primerov, kjer uporaba drugih proizvodov ni pripeljala do celjenja tekom dolgih mesecev. Celoten rezultat je toliko bolj pomemben, če upoštevamo, da je bila povprečna starost bolnikov 74 let in da je 1 bila diabetikov.

Nanašanje HemaGel-a® po vaginalnem porodu – ginekološko porodniška klinika, Plzeň bolnišnica – 2010.
Ta študija je potrdila, da je HemaGel® učinkovit pri pospeševanju celjenja poporodne travme, pri zmanjševanju zapletov tega procesa celjenja in zmanjševanju obsega bolečine predredka. Prav tako je potrdila, da se izdelek lahko nanaša tudi na večkrat okužena mesta, kjer sterilna obveza ni mogoča.

Nanašanja HemaGel-aHemaGel® je primeren za široko uporabo celjenja ran, ki se med seboj razlikujejo po svojem obsegu, resnosti in vzroku. Tako se lahko pravilna uporaba in pogostost nanašanja razlikujejo.

Kako oskrbeti kronično rano? Kako oskrbeti akutno rano?

HemaGel ProctoHemaGel® PROCTO rektalne svečke se uporabljajo kot podpora pri zdravljenju hemoroidov in drugih bolezni danke, kot so boleče kožne razpoke (analne fisure) in sluznice (analne regade).

Read more

Klinične študijeRezultati kliničnih testov in študij so pokazali, da je HemaGel® visoko učinkovit hidrogelni gel obliž primeren za široko paleto poškodbe kože - od odrgnin, ureznin in operativnih ran do opeklin in krčnih razjed, ki se slabo celijo ter preležanin.


Klinične študije Galerija slik

Kako deluje HemaGel

english version german version slovenian version greek version