Težava celjenja akutnih ran


Akutne rane so tiste, ki se celijo primarno v 6. tednih; torej v relativno kratkem času, brez znatnih komplikacij. Vključujejo vse rane od malih odrgnin do uničenja delov telesa. Najpogosteje jih povzroča travma, tudi kirurški posegi.

Ste zainteresirani za celjenje - mehanskih poškodb (odrgnine, raztrgnine in ureznine, kirurške rane, rane po plastični kirurgiji), termalne poškodbe (opekline 1. In 2. stopnje), manjše poškodbe kože (herpesi, žulji, razpokani kotički ustnic in druge fissure).Manjše poškodbe kože

Razna luščenja kože, odrgnine in ureznine se uvrščajo med najbolj pogoste manjše poškodbe. Ta skupina vključuje tudi žulje, herpese, razpokane kotičke ustnic itd. Vsi vključujejo motnje v nepretrganosti kože ali sluznice, kar vodi k spremembi anatomske strukture in funkcije. Ko se te poškodbe pojavljajo bolj pogosto na rokah, nogah in obrazu, je pomembna tudi minimalizacija nastanka brazgotin.

HemaGel® je popolno sredstvo za celjenje takšnih ran, saj tvori elastično plast na njihovih površinah, in ločuje rano od zunanjega okolja. Zahvaljujoč njegovi sestavi, HemaGel® ne prodira v telo, ampak deluje samo na površju rane. Zato ga lahko uporabljajo celo nosečnice in doječe matere ter otroci. HemaGel® je všeč tudi otrokom, ker se v primerjavi s pogosto uporabljenimi sredstvi ne sprime na povoj rane in je tako menjava povoja neboleča.

Herpesi vsekakor niso prijetna stvar. Poleg tega v času, ko mehurček poči obstaja tveganje prenosa virusa, zato je hitra rešitev najboljša rešitev. HemaGel® predstavlja edinstveno sredstvo za odstranitev herpesa. Čeprav ni antivirotik in ne more zdraviti vzroka te okužbe, HemaGel® pomaga zmanjšati bolečino, pospešuje celjenje teh manjših ran in preprečuje nastanek krast in brazgotin. Herpesi in vsi neprijetni simptomi povezani z njimi, zato izginejo v kratkem času.

Celjenje herpesov, aft ali razpokanih kotičkov ustnic je poleg tega prijetno, saj elastična plast ločuje občutljivo stran pred zunanjim okoljem, ne tvori se krasta in tako ni kasnejšega bolečega pokanja. Poleg tega se majhna tuba HemaGel®-a enostavno shrani v vsako torbico ali žep in je tako vedno pri roki kot prva pomoč.

Kako uporabljamo HemaGel®?

Ali HemaGel® lahko uporabljajo nosečnice s herpesom?
Da, HemaGel® se lahko brez težav uporablja tudi med nosečnostjo, saj ima pozitivne učinke, deluje samo na površju rane, ne prodira v organizem in zato nima stranskih učinkov na mater ali zarodek.

Ali lahko HemaGel® uporabljamo pri aftah v ustih?
Da, lahko se ga uporablja tudi pri aftah v usth.

Ali HemaGel® pomaga pri zdravljenju brazgotin, ki so jih povzročile akne?
Starejše brazgotine povzročene z aknami ni mogoče pozdraviti s HemaGel-om, uporablja se na svežih ranah.

Ali je pri nanašanju HemaGel®-a na akne potrebno uporabiti povoj?
Ne, ni potrebno uporabiti povoja. Povoje uporabljamo na tistih delih telesa, kjer bi gel lahko nenamerno obrisali.

Ali lahko HemaGel® nanašamo preko ličil pri zdravljenju aken?
HemaGel® celi le očiščena tkiva in zato ni primeren za uporabo preko ličil.

Ali je HemaGel® učinkovit tudi pri bolj blagi obliki aken, npr. opraskani mozolji?
Da, HemaGel® prav tako pomaga pri bolj blagi obliki aken.

Ali je mogoče nanašati HemaGel® neposredno na sluznico ustne votline?
DA, HemaGel® se lahko nanaša na sluznico ustne votline.Žulji

Razvoj žuljev ni nenavaden pojav – vse kar morate narediti je, da kupite par novih čevljev. Pritisk nerabljenih čevljev vodi k otekanju nog in potem je potrebno manjše gibanje med katerim se koža odtrga od povrhnjice. V tem trenutku, se prostor med zgornjo plastjo kože in povrhnjico napolni s tkivno tekočino, katere funkcija je zaščita tkiva pod njo. Kljub temu, če se žulj poškoduje in tekočina pronica ven, rana ni več zaščitena in obstaja tveganje okužbe in poškodbe nove kože. V tem trenutku številni ljudje zmotno mislijo, da lahko dosežeje boljše rezultate celjenja, če rano izpostavijo svežemu zraku in s tem omogočijo nastanek kraste. Čeprav, klinični testi so pokazali, da je veliko bolj učinkovit tretma t.i. “vlažno” celjenje rane. S pomočjo HemaGel-a, ki ne izsuši rane, in zahvaljujoč patentirani substanci, ki pomaga zmanjšati bolečino in pospešiti celjenje, je oskrba žuljev, v trenutku bolj preprosta in hitrejša.

Kako uporabljamo HemaGel®?Poškodbe, kirurške rane, brazgotine

Poškodbe so neprijetna posledica športne dejavnosti, vrtnarjenja, aktivnosti v prostem času, neprevidnosti in včasih tudi “naše smole”. Ne glede na to ali rano obskrbimo doma ali če je potrebna operacija, je kasnejša nega zelo pomembna. HemaGel® je idealen za ta namen, saj pomaga pri vseh vrstah ran, pospešuje proces celjenja in omili estetsko posledico rane.

Kirurške rane in drugi kirurški posegi v organizem so povezani z vnetjem, ki se pogosto kaže kot edem rane in bolečine. Post-operativna nega je zato prav tako pomembna kot operacija sama. HemaGel® uspešno uporablja t.i. “vlažni” proces celjenja različnih vrst ran ali poškodb kože, vključno z kirurškimi ranami, in tako pospešuje splošno post-operativno regeneracijo. Dodaten pozitiven vidik je znatno zmanjšanje velikosti brazgotine ali sčasoma njihovova popolna zgladitev.

Kako uporabljamo HemaGel®?

Pri padcu sem poškodoval (razklal) glavo, ustnico in brado. Ali lahko uporabljam HemaGel® tudi na šivanih ranah, ko so šivi še v rani?
Da, HemaGel® lahko uporaljate tudi na takih ranah. Priporočamo, da nemudoma pričnete z nanašanjem HemaGel-a.

Ali je HemaGel® učinkovit pri keloidnih brazgotinah?
Da, HemaGel® pomaga gladiti tudi te brazgotine. Priporočamo uporabo izdelka vsaj 14 dni.

Ali je možno uporabljati HemaGel® na zaprtih brazgotinah, starejših od 15 dni?
Priporočamo, da to možnost sami preizkusite. HemaGel® najbolje deluje na svežih brazgotinah in učinek na zaceljene brazgotine ne potrebuje biti tako uspešen. Kljub temu priporočamo, da preizkusite HemaGel® tudi v takih primerih, saj je brazgotino možno delno zgladiti in koži se lahko povrne naravna pigmentacija ...

Ali se lahko HemaGel® uporablja na svežih kirurških ranah, na katerih je nastala rana? Ali je potrebna odstranitev kraste?
HemaGel® lahko nanašate na sveže kirurške rane brez skrbi. Kljub temu ne priporočamo odstranitev kraste. V takih primerih ne varčujte pri nanosu HemaGel®-a na rano. Glede na to, da gre za vlažno celjenje, bi se krasta morala delno odluščiti po 12 urah.

Ali lahko HemaGel® uporabljamo na sveži kirurški rani?
HemaGel® se lahko uporablja na vseh vrstah kirurških ran / brazgotin.

Moja kirurška rana se po operaciji zelo slabo celi. Okoli rane se že tri dni tvori gnoj, ki ga je potrebno očistiti z vodikovim peroksidom. Ali lahko HemaGel® pomaga?
Da, HemaGel® bi moral pomagati če ga nanesete na rano trikrat dnevno.

Ali se lahko HemaGel® uporabi za celjenje odprtine, ki je ostala po traheostomiji?
Da, HemaGel® bi moral biti učinkovit tudi v takih primerih.

Ali se HemaGel® lahko uporablja na okuženi rani, ki jo istočasno zdravimo z antibiotiki?
Vsekakor je možno uporabljati HemaGel® v takih primerih. Kljub temu je potrebno nadaljevati z jemanjem antibiotikov, saj HemaGel® pospešuje celjenje, vendar nima antibakterijskih učinkov.

Po porodu so mi šivali presredek in tkivo. Med anusom in vagino imam še eno brazgotino. Ali lahko uporabljam HemaGel® za celjenje ran tudi na tem področju?
S tretmajem lahko pričnete nemudoma. HemaGel® je prav tako primeren za celjenje te vrste poškodbe, ki ste jo opisali. Brez težav lahko gel uporabljate na genitalijah.

Ali je možno nanašati HemaGel® na brazgotine na področju veke in tako zmanjšati njihovo vidnost?
Ne bi smelo biti težav z nanosom na veke. Zadostuje nanos tanke plasti gela.

Ali lahko HemaGel® nanašamo na kirurško brazgotino pri majhnem otroku?
Da, seveda. HemaGel® ima pozitiven učinek celjenja, ne prodira v organizem in deluje samo na površju rane. Zato nima stranskih učinkov.

Ali je potrebno obrisati staro plast gela pred novim nanosom HemaGel-a?
Priporočamo, da se stara plast spere če je bil HemaGel® na mestu več kot deset ur in šele nato nanesemo novo plast gela.

Ali je možno popolnoma odstraniti brazgotine s pomočjo HemaGel-a?
V takšnih primerih ne smemo preceniti učinka HemaGela. Brazgotina bo zagotovo manj vidna, vendar vam ne moremo obljubiti nobenih čudežev.Opekline

Opekline so zelo resne poškodbe. Še posebej za obsežne opekline je značilno zelo boleče, dolgotrajno in zahtevno zdravljenje; zelo visoka umrljivost in pogoste trajne posledice. Opekline lahko povzroči požar, elektrika, kemikalije, vrele tekočine ali UV sevanje.

HemaGel® je primerno sredstvo za hitro celjenje ran, ki so jih povzročile opekline – opekline 1. in 2. stopnje. Pospešuje proces celjenja, pomaga preprečiti izsušitev rane in izključuje nastanek brazgotin. Pri opeklinah nižje stopnje, lahko njegova aplikacija vodi do popolne zgladitve brazgotine.

Učinki HemaGel®-a so bili preizkušeni na eni najbolj uglednih klinik v Republiki Češki, kliniki za opekline, del Královské Vinohrady bolnišnice za poučevanje v Pragi.

"Njegovi pozitivni učinki so potencirani z vezavo neželenih kisikovih radikalov, vzdrževanjem optimalnega pH v rani in preskrbo rene z vlago, s čimer preprečuje njeno izsušitev. Pomaga znatno zmanjšati bolečino rane in tekom procesa celjenja mehča in izboljšuje pojav kasnejše brazgotine. Druga prednost je, da ne vsebuje antibiotikov, niti katerih drugih komponent biološkega izvora."

Kako uporabljamo HemaGel®?

Ali je možno uporabljati HemaGel® pri opeklinah 3. stopnje?
Hemogel se priporoča za opekline 1. in 2. stopnje. Opekline 3. stopnje so tako resne, da se je glede njhovega zdravljenja potrebno vedno posvetovati s strokovnjakom.
Pri opeklinah nižje stopnje je zelo pomembno, da se HemaGel® nanaša na čisto tkivo, nekrotično tkivo je potrebno odstraniti zelo temeljito in previdno.

Ali lahko nanašamo HemaGel® na opekline 2. stopnje pri 6 letnem otroku?
Vsekakor lahko nanašate HemaGel® na opekline. HemaGel® je bil prvotno razvit posebej za opekline in imamo dobre klinične izkušnje z njihovim zdravljenjem. Starost bolnika ne igra vloge pri zdravljenju. Zahvaljujoč njegovi edinstveni karakteristiki, aktivne sestavine ne prodirajo v rano, ostajajo na površini vezane na polimer, ki tvori gel.

Ali lahko HemaGel® pomaga tudi pri zdravljenju starejših manjših brazgotin, ki so posledica opeklin?
HemaGel® zdravi najbolje sveže in stare rane. Na žalost, ne pomaga v primeru starih in zaceljenih brazgotin.

HemaGel ProctoHemaGel® PROCTO rektalne svečke se uporabljajo kot podpora pri zdravljenju hemoroidov in drugih bolezni danke, kot so boleče kožne razpoke (analne fisure) in sluznice (analne regade).

Read more

Klinične študijeRezultati kliničnih testov in študij so pokazali, da je HemaGel® visoko učinkovit hidrogelni gel obliž primeren za široko paleto poškodbe kože - od odrgnin, ureznin in operativnih ran do opeklin in krčnih razjed, ki se slabo celijo ter preležanin.


Klinične študije Galerija slik

Kako deluje HemaGel

english version german version slovenian version greek version